Jedrilice s 5 kabina

Jedrilice s pet kabina su namijenjene grupama nautičara najviše do 12 osoba. Unajmljuju ih više obitelji za krstarenja, tvrtke za team buildinge, grupe nautičara, jedriličarski klubovi, škole jedrenja i sl.

Potražnja za plovilima s 5 kabine je ujednačena tokom cijele sezone, tj. od početka travnja do sredine studenog. Može se reći da su neke marke plovila traženije vansezone, pogotovo cruiser-racer modeli.

 

 

Ako želite unajmiti plovilo iz te grupe, preporuka je da se odlučite na early booking varijantu jer tada možete postići dobre cijene a i možete birati model plovila koji Vama najviše odgovara. Razlog za early booking varijantu leži u tome da potražnja za plovilima s pet kabina u nekim terminima je veća od ponude.
Neke modele plovila s pet kabina moguće je iznajmiti samo sa posadom. Ti modeli imaju karakterističnu provenu kabinu za posadu sa posebnim ulazom.

 

 

U plovila s 5 kabina se može smjestiti najviše 12 osoba.
Podjednaki omjer plovila sa klasičnom izvedbom i roll izvedbom glavnog jedra nam govori da za upravljanje plovilima s 5 kabina se od skippera traži znanje i iskustvo. Neki modeli imaju i profesionalnu posadu.

Dužine plovila variraju od 49 stopa do 57 stopa (14,5 metara do 17 metara).
Gotovo sva plovila dva kola kormila radi olakšanog unosa prtljage u brod i jednostavnijeg upravljanja.

Najpoznatiji modeli plovila s 5 kabina u našoj charter ponudi su: Bavaria 49, Bavaria 50, Bavaria 50 Cruiser, Bavaria 51 Cruiser, Bavaria 55 Cruiser, Cyclades 50.5, Jeanneau 53, Sun Odyssey 52.2, Sun Odyssey 54DS, Elan 514 Impresion…

 

 

Cijena najma plovila s pet kabine u srpnju i kolovozu se kreće u rasponu od 4.000 do 6.390 Eura a u ostalim mjesecima od 1.990 do 5.100 Eura. Cijena ovisi o starosti plovila i modelu plovila.

Te cijene uključuju standardnu charter opremu: autopilot, GPS, VHF, gumenjak, mjerač brzine i pravca vjetra, CD player, posteljina…

 

 

Za komfor i dobru cijenu najma je optimalan broj osoba 11, gdje jedna osoba spava u salonu. U tom slučaju cijena najama takvog plovila tijekom srpnja i kolovoza cijena po osobi se kreće od 360 Eura do 580 Eura.
Cijena vikend aranžmana na plovilima sa dvije kabine se kreće u rasponu od 600 do 1.800 Eura.

Dobro je znati:

  Cijena najma plovila s pet kabina u srpnju i kolovozu kreće se u rasponu:

3.200 do 6.390 Eura

  Cijena najma plovila s pet kabina u drugim mjesecima kreće se u rasponu:

 1.990 Eura do 5.100 Eura

  Optimalan broj osoba na plovilu:

 11

  Prosječna cijena najma po osobi:

 180 Eura do 580 Eura

  Naknada za noćenje u marinama

50 do 155 Eura

  Naknada za noćenje na organiziranim sidrištima i mjesnim lukama:

30 do 120 Eura

 

Obavezna nadoplata

U većini charter baza se dodatno naplaćuje prilikom dolaska na plovilo naknada za transit log i završno čišćenje plovila u rasponu od 120 do 180 Eura. Osim te naknade također se prije isplovljavanja plaća i boravišna pristojba u iznosu od 7 kuna po osobi/po danu, djeca ne plaćaju boravišnu pristojbu.

Dodatne usluge

Vanbrodski motor, kućni ljubimci na plovilu, dodatna jedra, osiguranje kaucije, sigurnosna mreža za osiguranje djece na plovilu, upotreba dodatnih ručnika i dr. U nekim slučajevima moguće je pregovaranjem uključiti u cijenu najma i upotrebu vanbrodskog motora.

Procjena troškova boravka tjedan dana na plovilu s pet kabina tijekom srpnja i kolovoza:

Najam plovila s pet kabine 3.700 Eura (prosječna cijena)
Tranzit log i završno čišćenja 150 Eura (prosječna cijana)
Vanbrodski motor gratis
Troškovi noćenja u   marinama, lučicama i sidrištima 340 Eura (prosječno uključeno u obračun 1 noćenje u marini, dva noćenje na organiziranom sidrištu sa plutačama, 2 noćenja na sidru, 1 noćenje u lučici)
Troškovi goriva 130 Eura (prosječno)
UKUPNO 4.320 Eura za tjedan dana

Aktualno

Vidi sve >