KONTAKT

Informacije i rezervacije

tel/faks: 00 385 1 3366417

e-mail: info@macrocruise.com

O namaMi smo obiteljska tvrtka osnovana 2004. godine.
Otac obitelji, Zoran, diplomirao je agronomiju, radio razne poslove, a najduže se zadržao u marketingu. Majka obitelji, Nina, profesorica engleskog i njemačkog jezika, dugo se godina bavi pismenim i usmenim prevođenjem. Sin Janko pohađa četvrti, a kći Jana prvi razred Waldorfske osnovne škole u Zagrebu.

Naša je vizija promicati način života koji uključuje uporabu organskih proizvoda u prehrani i kućanstvu, vegetarijanstvo i makrobiotiku. Dio naše vizije je i promicanje Hrvatske kao odredišta etičkog i eko turizma. Hrvatska je proglašena zemljom koja zaslužuje posjet ne samo po svojim ljepotama, nego i po svojem odnosu prema okolišu i socijalnoj pravednosti, te kao takvom jednim od najboljih odredišta za etički turizam. Početkom 2008. prema istraživanju Centra za politiku zaštite okoliša američkog sveučilišta Yale Hrvatska je zauzela 20. mjesto na popisu "najzelenijih" zemalja u svijetu. Relativno visok indeks učinkovitosti zaštite okoliša (EPI) uključivao je, primjerice, podatke o čistoći zraka, vodnim resursima, biološkoj raznolikosti i staništima, prirodnim izvorima i promjeni klime.

Sve fotografije na našim internet stranicama snimljene su u Hrvatskoj. Na ovom mjestu na ustupljenim fotografijama željeli bismo zahvaliti fotografima Branki Dorčić, Bojanu Bonifačiću, Mateji Vrčković, Miljenku Hegediću te našem dragom prijatelju Mladenu Šćerbeu.

Jedan od koraka ka ostvarenju našeg cilja predstavlja i suradnja s nekoliko tvrtki s dugogodišnjim iskustvom u charteru plovila. Prva suradnja započela je s tvrtkom Garant iz Zagreba, čije su jedrilice zajedno s našom Janom smještene u marini Punat na Krku. Kako su tijekom dvije godine poslovanja naši gosti pokazivali interes za iznajmljivanjem plovila i u drugim područjima hrvatske obale, iznikla je i suradnja s tvrtkama Arga s bazom u Šibeniku i Mare Charter s bazom u Primoštenu, dok u suradnji s tvrtkom Morski pas s bazom u Novigradu organiziramo školu jedrenja te ekskluzivna krstarenja s posadom. Tvrtka Waypoint s bazama u Rovinju, Puli, Zadru, Trogiru i Dubrovniku naš je najnoviji partner kao i tvrtka Albatros jahte d.o.o. s bazom u Tučepima.

U sklopu svoje vizije razvijamo programe Macrocruise, zamišljene kao jedan od načina ponovnog osvještavanja čovjekovog sklada s prirodom. Jedreći doživljavate jedinstvenost plovidbe pogonjene prirodnom energijom. Osluškivanje vjetra, upravljanje tom životnom snagom užitak je samo po sebi. Nadasve u prekrasnom prirodnom okruženju hrvatske obale i otoka.

Macrocruise Vam nudi mogućnost da, upoznavajući prirodne ljepote i kulturu naše zemlje, pridonosite očuvanju njenog okoliša, kao i njenom socijalnom razvoju. Svakom gostu pristupamo individualno, što je jamstvo potpunog odmora.