Plava špilja na Cresu

Plava špilja na Cresu smještena je u uvali Žanje, podno mjesta Lubenice na otoku Cresu. Plava špilja je morska špilja koja se nalazi na rubu plaže u stijeni te ima dva ulaza.
Veći ulaz je malo udaljeniji od plaže, ali u njega se može ući plivajući ili sandolinom. Spilja je duga oko 20 metara i ima veliki zračni prostor. U unutrašnjosti spilje je mala šljunčana plažica.

Drugi uski ulaz nalazi se na dubini od nekoliko metara i u njega se može ući ronjenjem. Kroz pukotine u stijenama dopire svjetlost koja čini ovu spilju posebnom. Tijekom ljeta u kasnijim popodnevnim satima sunce je u povoljnom kutu i stvara poseban doživljaj igra svjetla i vode, što reflektira prekrasnu plavu boju u različitim nijansama.

Sunce koje prodire kroz ulaz špilje nije dovoljno snažno, i more je unutra hladnije i osvježavajuće. Nakon izlaza iz spilje možete uživati na toplom žalu. 

Kako doći brodom do Plave špilje?

Unajmite brod iz neke od charter baze iz Istre i Kvarnera 

  • Marina Punat (Krk)
  • Marina Mali Lošinj
  • ACI Pula
  • Marina Veruda

Upite i rezervacije možete poslati na info@macrocruise.com

U Plavu špilju najbliže i najjednostavnije je doći iz mjesta Martinšćica. U mjestu  se može iznajmiti barčicu ili koristiti usluge taxi boat-a.

Pješice je u Plavu špilju moguće doći iz mjesta Lubenice. Ukoliko se odlučite posjetiti Plavu Grotu u ljetnim mjesecima preporučamo da uzmete dostatne količine vode jer je put vrlo strm i naporan. Iz mjesta Lubenice spuštanje do Plave Grote je oko 30-40 min dok je za povratak potrebno oko 1-1,5 sati penjanja.

U neposrednoj blizini uvale Žanje nalazi se predivna šljunčana plaža Sv. Ivan – jedna od najljepših skrovitih plaža na svijetu. Njemački časopis Bild svrstao je na 15. mjesto u konkurenciji od 40 najljepših plaža svijeta.

Sveti Ivan Lubenic

Sveti Ivan Lubenice

 

Ukoliko ste pomalo avanturist ovo su dvije prirodne atrakcije koje svakako morate posjetiti dok boravite na cresko – lošinjskom arhipelagu.

Sadržaj prenosimo sa web stranice: https://apartments-cres-losinj.com
 

Aktualno

Vidi sve >