RYA Day Skipper

 RYA certifikati i programi jedrenja

Tečajevi jedrenja britanske Royal Yachting Association (RYA) su najcjenjeniji i najšire međunarodno prihvaćeni programi obuke rekreativnih i profesionalnih jedriličara na svijetu. RYA certifikati, koje polaznici dobivaju nakon uspješnog završetka tečaja ili položenog ispita, su u velikom broju zemalja pa tako i u Hrvatskoj priznati kao ekvivalent državnih dozvola*.

S RYA certifikatom, od Day Skipper nivoa naviše, bez problema ćete moći iznajmiti brod i ploviti u većini zemalja svijeta. Za one koji su pak zainteresirani za međunarodnu karijeru u nautici su RYA certifikati od Coastal Skipper nivoa naviše. Ti certifikati otvaraju vrata dobro plaćenih poslova i danas su uvjet bez kojeg se gotovo ne može.

RYA tečajevi – najveći rezultat u najkraće vrijeme

RYA je krovna britanska organizacija za sve vrste rekreativne i natjecateljske plovidbe, koja svoju trening shemu razvija već 50 godina. Osim jedrenja RYA programi uključuju i upravljanje motornim jahtama, gumenjacima i gliserima, windsurf, natjecateljsko jedrenje te plovidbu unutarnjim vodama. Sve to RYA radi uz odobrenje i nadzor državne Maritime and Coastguard Agency (MCA).

RYA, kroz svoje licencirane centre, danas nudi više od 100 teorijskih i praktičnih tečajeva za sve razine znanja i vještina. Od početnih, preko naprednih do profesionalnih, programi tečajeva su standardizirani i svugdje u svijetu isti. Jasno su strukturirani i fokusirani na ostvarivanje najvećeg mogućeg rezultata u najkraćem vremenu.

RYA tečajevi – prilagođeni polaznicima

Za svaki nivo znanja i vještina, RYA tečajevi su prilagođeni mogućnostima i potrebama polaznika. Nebitno radi li se o početnicima, budućim skiperima u slobodno vrijeme, ili profesionalcima. RYA tečajeve provode licencirani instruktori koji, uz posebnu instruktorsku obuku, i sami posjeduju najviše RYA certifikate – RYA Yachtmaster™ Offshore, ili RYA Yachtmaster™ Ocean. Svaki tečaj popraćen je odgovarajućom literaturom i nastavnim materijalima.

RYA programi provode se u više od 2.400 licenciranih trening centara u 50-ak zemalja svijeta. O njihovoj kvaliteti i ugledu svjedoči i podatak da RYA tečajeve godišnje pohađa oko 240.000 ljudi te da oko 24.000 profesionalaca u svijetu radi i plovi s RYA certifikatima.

Uz to, britansko Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo obrane kao i brojne druge državne institucije prihvaćaju RYA tečajeve za potrebe obuke svojih pripadnika. RYA je ujedno i najveći izdavač nautičkih priručnika i edukativnih materijala na svijetu, kojih godišnje proda više od 300.000 primjeraka.

RYA Competent Crew – jedrenje za početnike

Jedriti, ili ne jedriti? To uopće nije pitanje. Jer, jedriti se ne mora, ali je nužno. To nam govore izrazi vaših lica u trenutku kad vjetar napuni jedra i jedrilica krene naprijed. Na činjenicu da ne letite podsjeća vas samo šum mora pod trupom jedrilice. Koje su druge veze jedrenja i letenja? Saznajte na RYA Competent Crew tečaju za početnike. Tečaj traje 5 dana.

5.570,00 Kn – 6.690,00 Kn

 

RYA Day Skipper – napredni praktični program

Uzmite kormilo u svoje ruke!

Skupljali ste jedriličarsko iskustvo i znanje na tečajevima, jedreći s drugima i čitajući literaturu. Smatrate da je došlo vrijeme da krenete sami i želite se osposobiti da preuzmete odgovornost za posadu i brod. Uz to, želite certifikat koji je diljem svijeta prihvaćen kao dozvola s kojom možete unajmiti jedrilicu, ili čak i raditi.*

Dođite na RYA Day Skipper – napredni praktični tečaj.

Hrvatski državljani, koji u svojstvu zapovjednika plove u Hrvatskoj, na jedrilici pod hrvatskom zastavom, dužni su posjedovati hrvatsku dozvolu.

5.990,00 Kn – 6.690,00 Kn


ANA – licencirani RYA trening centar

ANA je licencirani RYA trening centar od 2008. godine i među prvim je takvim centrima u Hrvatskoj. Do sada je kroz RYA programe koje nudimo – Competent Crewpraktični tečaj, Day Skipper praktični tečaj, Coastal Skipper praktični tečaj i Radio VHF – SRC – prošlo više od 500 zadovoljnih polaznika.

RYA tečajeve u ANA-i drže RYA instruktori, educirani u Velikoj Britaniji, a jedrilica na kojoj se održavaju opremljena je po visokim britanskim standardima. Naše zadovoljavanje standarda za održavanje RYA tečajeva svake godine potvrđuje redovna RYA inspekcija.

* Hrvatski državljani, koji u svojstvu zapovjednika plove u Hrvatskoj, na jedrilici pod hrvatskom zastavom, dužni su posjedovati hrvatsku dozvolu.

Preduvjeti za RYA Day Skipper tečaj

Minimalna dob:

  • 16 godina (od 16 – 18 godina uz pratnju roditelja ili staratelja)

Prethodno iskustvo:

  • Minimalno 5 dana na jedrilici, 100 NM, 4 sata noćne plovidbe
  • Pohađanje prethodnih RYA tečajeva snažno se preporučuje, iako nije preduvjet. No, da biste se prijavili na tečaj i kvalitetno pratili program vaše praktične vještine moraju biti na razini uspješno završenog RYA Competent Crew programa. Instruktor će testirati vaše praktične vještine prvog dana.

Predznanje:

  • Pohađanje teorijskog tečaja snažno se preporučuje, iako nije preduvjet. No, da biste se prijavili na tečaj i kvalitetno pratili program vaše teorijsko znanje mora biti na razini uspješno završenog  RYA Day Skipper teorijskog tečaja.Instruktor će testirati vaše teorijsko znanje prvog dana.

Broj polaznika:

Minimalni preduvjeti:

  • vještina plivanja i spremnost na tjelesnu aktivnost

 

Aktualno

Vidi sve >